Terug

Jolanda Bergmans

wat doe ik_ 

15 december

Dat we bij Noor! Design innovatief zijn, dat weet iedereen intussen al wel. De kerst staat voor de deur, en waarschijnlijk zijn jullie net zoals wij, het maken van kerstkaartjes helemaal zat. Tijd dus voor weer wat nieuws.

IMG_1697

25 november
Daar zijn we weer met een update. We hebben de zomerperiode zeker niet stil gezeten zoals de meesten van jullie waarschijnlijk wel gezien hebben. Op dit moment ben ik weer druk om de laatste hand te leggen aan het Noor! magazine nr. 5 wat eind deze week weer naar de drukker toe mag. Het magazine valt de tweede week van januari weer bij onze abonnees op de mat.

Noor magazine cover 500 pix

Ook leuk om te melden is dat we er bij Noor! Design weer een vorm van sociale media bij hebben waar we actief zijn en en dat is Instagram. Instagram is een onderdeel van Facebook. Waneer je actief bent op sociale media mag ook deze app je niet ontgaan. Het is in feite een mobiele app om foto’s te delen. Het werkt net als Twitter met volgers, maar in plaats van tekstupdates ontvang je foto updates. De app maakt het ook mogelijk om foto’s een ander uiterlijk te geven door het plaatsen van extra fotolagen die bijvoorbeeld een low-end jaren ’80 camera kunnen imiteren. Het prettige aan Instagram is dat het uitblinkt in eenvoud en daarom juist op smartphones uitstekend rendeert. Instagram toont aan dat je prima plaatjes kunt schieten zonder dure lens of uitgebreide belichting. Foto’s nemen en het bewerken ervan via Instagram gaat razendsnel: bovendien kun je je foto met 1 druk op de knop met de rest van de wereld delen. Er zijn wereldwijd heel veel kaartenmaaksters actief op Instagram dus ook wij doen hier gezellig aan mee. Je kunt mij volgen op Instagram via: madebyjolanda. Ook de andere Noor meisjes zijn daar nu te vinden dus neem eens een kijkje.

instagram

3 juli

Wij zijn weer lekker terug van 2 weken Zuid-Frankrijk en we zijn weer helemaal “zen”. Tijd om ons voor te gaan bereiden op een nieuwe hobbyseizoen, ondanks dat voor jullie allen de vakantie waarschijnlijk nog voor de deur staat. Sinds vorige week liggen de eerste Noor! Design kerstartikelen alweer in de winkels. Er komt weer veel leuks uit zoals papierblokken, mallen en stempelsets voor het maken van de mooiste winter- en kerstkaartjes.

6410-0114-6002-2026-6011-0306 website

Ook gaat het demoseizoen voor ons weer starten. Aanstaande zaterdag, 05 Juli zijn we te vinden op een demodag bij Doe@Ding in Spijkenisse. Hopelijk zien we jullie daar allemaal!

11 april

Soms heb je wel eens van die dagen waarvan je eigenlijk niet weet of je ze onder werk of ontspanning moet scharen. Vrijdag was hier weer zo’n dag. Mijn vriendinnetjes Raffaela, Joyce en Jenine kwamen een dagje naar Waspik om lekker te gaan kleuren met l’Aquarelle van Sennelier. En natuurlijk moesten er ook weer fantjes van Wild Rose  Studio gekleurd worden.

IMG_0266

Onder het kleuren hebben we ook nog even een “werkoverlegje” gehouden. Er staat namelijk een “Try Out” kleurdag op de agenda voor Vrijdag 18 April bij HobbyVision in Rijssen. Ik zal daar die dag samen met Jenine, Joyce en Monique les geven in het inkleuren van stempelafdrukjes met l’Aquarelle. Zoals je hieronder kunt lezen kan een ieder gezellig bij ons aanschuiven. Hopelijk zien we je in Rijssen.

1016001_655101061192022_1141728630_o

En  dan verder een nog niet onbelangrijk weetje: Vrijdag 11 April zijn ook alle Noor magazines verzonden naar de abonnees. Volgens Post.nl zullen ze allemaal op dinsdag 15 April bij iedereen op de mat moeten vallen. Ik wens iedereen dan ook weer heel veel leesplezier!

 

10150844_697179720324195_1858938425_a

Een spannende dag weer vandaag. Noor magazine nummer 2 heb ik afgerond en is naar de drukker toe. Natuurlijk ga ik er nog niets over verklappen, alleen dat het kleurtje in deze uitgave zalm is. En daar horen natuurlijk ook weer allemaal nieuwe profielfoto’s bij. Jullie hebben ze vast al wel weer voorbij zien komen op Facebook: de Noor meisjes met de zalmkleurige balkjes.

Jolanda bergmans

Ik ben zelf weer helemaal happy met mijn nieuwe profielfoto. Uiteraard is deze weer geschoten door Corina van Holstein. Zoek je echt een goede fotograaf dan moet je echt bij haar zijn. Op haar blog vind je meer informatie hierover. Corina verzorgt ook de fotografie voor het Noor magazine waarvoor ik haar zeer dankbaar ben!

2 april

Wat is het lekker weer he dames? Ik moet eerlijk toegeven dat ik met dit weer moeite heb om me te concentreren op mijn werk. Ik duik liever de tuin in. Tja, dat is dan weer het nadeel van thuiswerken haha. Gelukkig zitten we nu in een iets rustigere periode. Ik heb altijd weer een beetje lucht nadat het Noor magazine naar de drukker is gegaan. Als het meezit komt hij eind deze week binnen van de drukker en kunnen we gaan verpakken. Hij zal dan medio April weer verzonden worden naar de abonnees. Ik vind hem zelf nog mooier geworden dan uitgave nummer 1, we hebben er nog gerichter aan gewerkt om ervoor te zorgen dat het voor jullie vooral een nuttig blad is waar je ook iets aan hebt. Verder heb ik onlangs ook weer een nieuwe klus afgerond. Ik heb voor Colourstock, de distributeur van de Benelux voor Copics, PanPastel en meer een blog op mogen zetten. Samen met Diny heb ik hier ook een Design Team voor opgezet. We hebben een leuke club meiden gevonden die jullie alle mogelijkheden met de Colourstock producten zullen laten zien. Zorg dus dat je volger wordt van dit blog!

colourstock header-1

Ik ga zelf ook gezellig deel uitmaken van het Colourstock Design Team want ik ben ook nog altijd “in de ban van de pan”. Afgelopen weekend zijn we met de Noor meiden een heel weekend in het mooie Limburg geweest en daar hebben we in de avonduurtjes ook heerlijk zitten kleuren met PanPastel met dit als resultaat:

foto

18 februari

Wat heb ik toch een vervelende job. Vandaag stond een leuke workshop bij Nicole Dieltjes op de planning. Is dit werk of een lekker dagje uit? Nou, het voelt voor mij als het laatste hoor. Ik had hele gezellig mede-workshoppers dus zo zie je maar weer: door je hobby blijf je gewoon heel veel leuke mensen tegenkomen! Wat heeft Nicole ons vandaag geleerd? Eigenlijk heel veel maar het is nog niet af dus ik kan alleen een werk-in-uitvoering fotootje laten zien. Wat een erg leuk onderdeel van de dag was, was het inkleuren van een stempelafdrukje met twinkling H2O zoals je hier kunt zien. De pigmentwaarde in H2O is hoog en daardoor krijg je mooie sprankelende kleuren. De rest van mijn project laat ik dus later deze week zien!

1656218_266176273546533_1482430553_n

10 februari-1

We starten weer aan een nieuwe werkweek. Nog even terugblikken op een heerlijk weekend. Zaterdag mocht ik aanwezig zijn bij de grote demodag bij mijn lieve vriendinnetje Jenine bij HobbyVision in Rijssen. Het aantal bezoekers was overweldigend en we hebben ontzettend genoten. Joyce en ik hebben alle dames die er waren weer de mogelijkheden laten zien met de laatste nieuwe Noortjes. Ik heb bij Jenine ook nog lekker even geshopt in de winkel. Want ik heb er sinds kort weer een verslaving bij, namelijk scrappen. Corina heeft me (eindelijk, naar haar idee) aangestoken met dit virus. Ik moet zeggen dat de foto’s die zij van ons kleine Noortje gemaakt heeft ook wel erg “scrappable” zijn. Ik heb dus al diverse leuke MDF projecties gemaakt met foto’s. Momenteel ben ik bezig met dit MDF Mini Album. Het papier uit het nieuwe Noor! Design vintage paperbloc past er gewoon perfect bij. Ik zorg dat het boekje vrijdag af is, dan kan iedereen die naar de Noor! Vriendinnendag komt hem in het echt zien. Dat wordt dus nog even een paar daagjes flink in de weer met foto’s, papier, stansjes, stempels en embossingpoedertjes.

IMG_0011

1616518_662271023815065_1750963050_a

Wat een weekje is dit weer zeg! Dinsdag zaten we natuurlijk met alle Noor meisjes op het puntje van onze stoel want vandaag zouden alle Noor! magazines bij onze abonnees afgeleverd worden door Pieter Post. En de reacties waren niet gewoon een beetje leuk, ze waren helemaal boven verwachting zo gaaf en overweldigend. Facebook ontplofte zo’n beetje tegen de avond!! We hebben dan ook de rest van de dag niets meer gedaan alleen gelachen en gechat met de abonnees. Het meest briljant waren natuurlijk nog wel alle “selfies” die geupload werden in onze Facebook groep. Ook via deze weg wil ik iedereen nog even heel hartelijk danken voor al die lieve en lovende woordjes.

selfies

Ondertussen gaat het leven gewoon door en zijn wij met zijn allen al weer razend druk met magazine nummer 2. Het wordt natuurlijk weer een uitdaging om nummer 1 te overtreffen. Ik kan jullie verklappen, de meiden zijn weer bezig de meest briljante ideetjes uit te werken. Ik weet dus zeker dat nummer 2 ook weer een zeer leerzaam blad gaat worden met veel tips en uitleg. Begin April, dan moet ie weer klaar zijn! Verder ben ik deze week in een nieuw project gedoken. Een Frans bedrijf genaamd Sennelier heeft me gevraagd of ik voor hen het merk in de markt wil gaan zetten in Nederland. Want wie van jullie heeft er tot nu toe nu van Sennelier gehoord? Ik in ieder geval niet. Sennelier is een Franse producent van kunstenaarsbenodigdheden, sinds 1887. De Facebook pagina en het blog heb ik inmiddels alweer opgezet voor Sennelier. Ook het maken van het logo vond ik weer een erg leuke klus. Ik heb wat mensen om me heen wat materialen van Sennelier laten zien en daar liep het water in de mond. Dat waren dan ook wel echte Art Supply Junkies die er verstand van hebben….

Sennelier facebook header5

1552873_660779050630929_1103595264_a

Een dagje Copicles in Spijkenisse stond vandaag op het programma onder leiding van juf Diny. Een opfrisser was voor mij hard nodig want ik had mijn Copics al een paar jaar niet meer gebruikt. 2 x 3 uur les, best pittig. Medecursist Raffa voorzag  daar al lichte problemen als zij en ik, beiden met lichtelijke ADHD-neigingen, dus 6 uur op een stoel moesten zitten en moesten luisteren…. 😉

COLLAGE106

Maar het ging vrij aardig (sorry bij het schaduwverhaal haakte ik een beetje af) en ik moet echt zeggen dat het zeer leerzaam is. Ik kan alle Copic kleurders die het zichzelf aangeleerd hebben echt aanraden om de basiscursus te gaan volgen want dit maakt het allemaal zoveel gemakkelijker en dat is iets wat je echt niet van You Tube filmpjes kunt leren. Bij Doe@Ding worden met grote regelmaat cursussen gegeven dus bekijk daar het cursusaanbod mocht je interesse hebben.

1558615_654892274568003_1000419189_a

Mijn dagen zijn te kort! Maar volgens mij ben ik niet de enige die daar last van heeft in hobbyland. Wie is er eigenlijk ooit op het stomme idee gekomen om maar 24 uur in een dag te stoppen? Da’s toch veel te weinig? Dat hadden er van mij best een paar meer mogen zijn. Ben ook al poosje bezig om doosjes TIJD te ontwikkelen maar dat wil nog niet zo erg lukken… 😉 Vanochtend al vroeg uit de veren. Niet alleen ik, maar ook kleine Noor. Met als gevolg dat mevrouw met het verkeerde been uit haar ledikant gestapt was. Het feit “ik ben 2 en ik zeg nee” is hier al in volle gang doorgevoerd, ook al is ze pas anderhalf. Je kan er maar op tijd bij zijn he? Dus zodra de ogen open zijn: “Noor wil je melk?”, antwoord “neeeeee!”, “boterham dan?”, antwoord “neeeeee!”, “zullen we een mooie jurk uit gaan zoeken voor vandaag?”, antwoord “neeeeeeeeee!”, “mama staartje maken bij Noor?”, antwoord: “neeeeeee!”, “zullen we Zwitsal parfum opdoen zodat je extra lekker ruikt?”,  antwoord “neeeeeeeee!”. Met wat pijn en moeite zaten we toch om 07.30 uur in de auto richting kinderdagverblijf, waar mevrouw bij binnenkomt als een blad aan een boom omsloeg omdat ze door het dolle was om haar vriendinnetjes Eva en Mirthe weer te zien. Geen kus en geen zwaai-zwaai meer voor mama…. Met een gerust hart kon ik dus plankgas naar het mooie Twente naar mijn vriendinnetje Jenine. We hadden deze ochtend zoals dat zo mooi heet “een zakelijke afspraak” over HobbyVision om wat leuke ideetjes door te spreken. Dit ging in een rap tempo, Jenine is net als mij nogal iemand die doorpakt dus we waren lekker snel klaar. Jeuj, dus nog tijd om te shoppen! Ik was verliefd op het kaartje dat Jenine deze week op haar blog liet zien van een ovale Noor! Design mal in combinatie met de nieuwe Janneke Brinkman. Die verdwenen dus in mijn mandje en liggen hier nu op mijn bureau. Wie weet heb ik vanavond nog wel een heel klein beetje tijd om er wat leuks mee te gaan doen.

 

14 januari 2014

Vandaag werd ik verblijd door een bezoekje van Jeroen van Kampen van Joy!Crafts. Samen hebben we de gehele productplanning weer doorgenomen voor 2014. Tot op heden liggen zo’n beetje alle nieuwe producten klaar tot en met Oktober. Na het bezoek moest de turbo er weer even op. Ik was bezig met de grafische vormgeving van een flyer voor Dutch Doobadoo met daarin alle producten. PRONTY B.V., de distributeur van de Dutch Doobadoo producten, wil deze graag meenemen naar de Creativeworld beurs in Frankfurt, de grootste vakbeurs uit onze branche, die gehouden wordt van 25 t/m 28 Januari. Diny en Annie zullen alle dagen in de stand van PRONTY aanwezig zijn voor een demo Dutch Doobadoo. Winkeliers en groothandels krijgen deze flyer gratis mee tijdens hun bezoek. Mijn werk is weer gedaan, de flyer kan naar de drukker! DD 500pixels

12 januari 2013_2

Zoals jullie waarschijnlijk weten mag ik iedere 2 maanden de special maken voor Joy!Crafts. Dit is een folder met daarin 16 pagina’s vol met de laatste nieuwe artikelen van Joy!Crafts en Noor! Design. De Noor meisjes zijn altijd al maanden vooraf druk met het maken van de kaarten. Corina verzorgt voor deze special altijd de fotografie. Ik zit nu alweer in de afrondende fase van de nieuwe special. Ik kreeg als dit keer het thema “winter” van Joy!Crafts. Alvast een tipje van de sluier… dit wordt de cover! De special zal vanaf eind Januari weer gratis verkrijgbaar zijn bij de hobbyspeciaalzaak die Noor! Design verkoopt. Als je hem niet krijgt bij je bestelling dan raad ik aan er gewoon even om te vragen.

Schermafbeelding 2014-01-12 om 20.26.43 Eindelijk heeft de Rabobank alle incassogelden geincasseerd. Wij gaan dus de komende dagen alle betalingen van de abonnees voor het Noor magazine controleren, stickers plakken en dan kan volgende week eindelijk het magazine op de post. Voor ons is ie al niet zo speciaal meer, wij zitten al maanden met onze snuffert in het blad maar we zijn natuurlijk heel erg benieuwd wat jullie er van vinden. Cover noor magazine 600 pixels breedt (2) Wie ben ik Mijn naam is Jolanda, woon samen met Jeroen en we hebben samen een mooi meisje Noor die inmiddels anderhalf jaar oud is. Het bedrijf is dus ook vernoemd naar haar. Ons meisje groeit net zo hard als het bedrijf dus dat gaat lekker gelijk op…. 😉 Jolanda bergmans button Volg mij : (klik op onderstaande icoontjes om doorgelinkt te worden) facebook  blogger